Znajdź przepis:

poniedziałek, 16 marca 2015

07. Pasta z tuńczyka

                   


Przepis nr 07.

Śniadanie

Składniki:
☑️puszka tuńczyka w sosie własnym
☑️jeden puszysty serek śmietankowy
☑️natka pietruszki (wedle uznania)
☑️koperek (wedle uznania)
☑️jedno jajko
☑️sól, chili
☑️dwie kromki chleba żytniego lub razowego
☑️dwie rzodkiewki
☑️liść sałaty

Wykonanie: wstawiamy jajko, by ugotowało sie na twardo. W tym czasie otwieramy tuńczyka, odlewamy wodę i dzielimy na dwie porcje. Do jednej porcji wkładamy dwie łyżki serka śmietankowego, odrobine drobno posiekanej pietruszki i sól. Blendujemy na gładką masę. Do drugiej porcji tuńczyka dokładamy trzy łyżki serka, ugotowane i ostudzone jajko, drobno posiekane pietruszkę, koperek. Na koniec doprawiamy solą i chili oraz blendujemy na gładka masę. Tak powstałe pasty odkładamy do lodówki w szczelnie zamkniętych pojemnikach.  Ochłodzone pasty podajemy z chlebem razowym, pokrojoną rzodkiewką i sałatą. 

Czas wykonania 15-20 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz