Znajdź przepis:

poniedziałek, 9 marca 2015

12. Jesienny deser z jabłek, gruszek i śliwek


                     


Przepis nr 12.

II śniadanie/podwieczorek

Składniki: 
☑️dwie śliwki 
☑️jedna gruszka
☑️jedno jabłko 
☑️garść orzechów włoskich
☑️garść żurawiny 

Wykonanie: śliwki wstawiamy do najmniejszego garnka z odrobiną wody, czekamy aż zmiękną (ale nie bedą sie rozpadać), a woda zabarwi sie na śliwkowo.  Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie obieramy gruszkę i jabłko. Owoce kroimy obieraczką do owoców. Na bardzo ciękie plasterki. Wykładamy do miseczki. Na to kładziemy śliwki i łyżka delikatnie zalewamy powstałym sokiem. Orzechy gnieciemy i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnie. Smażymy do czasu aż zaczną pachnieć. Orzechami i żurawiną posypujemy owoce.

Czas wykonania ok. 20 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz