II śniadanie/podwieczorek
Składniki:
☑️dwie śliwki
☑️jedna gruszka
☑️jedno jabłko
☑️garść orzechów włoskich
☑️garść żurawiny
Wykonanie: śliwki wstawiamy do najmniejszego garnka z odrobiną wody, czekamy aż zmiękną (ale nie bedą sie rozpadać), a woda zabarwi sie na śliwkowo. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie obieramy gruszkę i jabłko. Owoce kroimy obieraczką do owoców. Na bardzo ciękie plasterki. Wykładamy do miseczki. Na to kładziemy śliwki i łyżka delikatnie zalewamy powstałym sokiem. Orzechy gnieciemy i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnie. Smażymy do czasu aż zaczną pachnieć. Orzechami i żurawiną posypujemy owoce.
Czas wykonania ok. 20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz