Znajdź przepis:

poniedziałek, 9 marca 2015

17. Karmazynowa sałatka

                        


Przepis nr 17.

Kolacja

Składniki: 
☑️100 gram wędzonego karmazyna
☑️1/3 opakowania mieszanki sałat 
☑️jeden pomidor malinowy
☑️1/3 jogurtu naturalnego
☑️świeży koper
☑️sól, oregano
☑️kiełki słonecznika 

Wykonanie: do jogurtu naturalnego dodajemy koper (konkretnej ilości nie podaje, ale najlepiej jak bedzie go dość duzo), niewiele soli i oregano. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Na sałatę wykładamy pokrojonego w kostkę pomidora i rozdrobnioną rybę. Polewamy sosem koperkowym i posypujemy pokrojonymi drobno kiełkami słonecznika. 

Czas wykonania ok. 30 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz