Znajdź przepis:

poniedziałek, 9 marca 2015

18. Ostra zupa paprykowo-pomidorowa

                       


Przepis nr 18.

Obiad

Składniki:
☑️dwie papryki czerwone
☑️jedna cebula
☑️mały koncentrat pomidorowy
☑️świeża papryczka chili (według uznania)
☑️dwa ząbki czosnku
☑️400 gram polędwiczek z kurczaka (po 200 na porcje, do kupienia w Lidlu)
☑️carry
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek
☑️jeden bulion warzywny
☑️jeden bulion z kurczaka
☑️łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie: obieramy paprykę i cebule, kroimy na mniejsze kawałki. Na łyżce oliwy z oliwek dusimy w małym rondelku do miękkości. Po ugotowniu blendujemy. Odstawiamy. Następnie rozpuszczamy oba bulionu w jednym litrze wody, dodajemy do niego czosnek i papryczkę chili. Gotujemy przez chwilę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Znów zagotowujemy. Na sam koniec dodajemy przecier paprykowo-cebulowy. Następnie kurczaka mieszamy w łyżce oliwy z oliwek i carry. Smażymy na patelni bez tłuszczu. Zupę wlewamy do miski, dodajemy do niej łyżkę jogurtu naturalnego, obok kładziemy mięso. 

Czas wykonania ok. 30 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz