Obiad
Składniki:
☑️trzy 2-3 centymetrowe plastry anasana
☑️150 gram piersi z kurczaka
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek
☑️łyżka przyprawy kebab shoarma
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić na płasko, i lekko ugnieść ręka. Obtoczyć w oliwie z oliwek wymieszanej z przyprawą (jeżeli macie bardzo cierpkiego ananasa mniej przyprawy, bo bedzie zbyt drażniące dla języka). Odstawić do lodówki na 15 minut. Piec w piekarniku (180 stopni przez 15-20 minut) na wysokiej kratece, tak zeby nadmiar oliwy z oliwek nie wsiąkał w mieso. W tym czasie obrać i drobno pokroić ananasa. Po upieczeniu mięsa pokroić je na drobne paski. Wyłożyć na talerz razem z owocem.
Czas wykonania ok. 35-40 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz