Przepis nr 35.
Kolacja
Składniki:
☑️1/3 mieszanki sałat
☑️pięć pomidorków koktajlowych
☑️pół opakowania odtłuszczonego serka camembert
☑️dwie łyżki pestek dyni
☑️ewentualnie dwie łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie: rozgrzewamy patelnie, ewentualnie wlewamy oliwę z oliwy. Nie jest to wymagane bo pestki dyni uprażą się rownież bez oliwy. Prażymy pestki dyni, warto przykryć patelnie pokrywką, ponieważ strzelają jak popcorn. Wyjmujemy na papier i chwile czekamy jak ostygną. Do miski wsypujemy mieszankę sałat, dodajemy pokrojone na pół pomidorki i pokrojony w kostkę ser camembert. Obsypujemy wszystko urażoną dynią.
Czas wykonania: 10-15 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz