Znajdź przepis:

czwartek, 5 marca 2015

42. Meksykański indyk

                      


Przepis nr 42.

Obiad

Składniki: na 3-4 porcje
☑️mieszanka warzyw meksykanskich z przyprawami i ryżem (mozna bez ryżu, lub ugotować swój osobno)
☑️pół kilo mięsa mielonego z indyka
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek
☑️dwie łyżki jogurtu naturalnego
☑️łyżka musztardy delikatesowej
☑️łyżeczka suszonego kopru
☑️pół łyżeczki suszonej natki z pietruszki

Wykonanie: na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy mięso mielone. Smażymy do czasu aż zmieni kolor. Następnie dodajemy warzywa na patelnie i przyprawy dołączone do warzyw. Dusimy pod przykryciem, pamietajmy mieszać, aby się nie przypaliło. W tym czasie wykonujemy sos. Mieszamy jogurt naturalny z musztardą, koprem i natką pietruszki. Mozna dodać odrobine soli, ale to już według uznania. Po tym jak mięso z warzywami sie dobrze podsmaży podajemy razem z sosem. 

Czas wykonania: 20-25 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz