Znajdź przepis:

czwartek, 5 marca 2015

44. Sałatka z selera naciowego i pstrąga (brzydkie, ale dobre)

                      
 

Przepis nr 44.

Danie niezbyt wyglądając, ale obłędnie smakujące. :) 

Kolacja

Składniki:
☑️4-5 pędów selera naciowego
☑️jogurt naturalny gesty typu greckiego
☑️około 100-150 gram pstrąga wędzonego 
☑️mała czerwona cebula
☑️łyżeczka suszonego kopru 
☑️łyżeczka suszonej natki pietruszki 
☑️odrobina soli

Wykonanie: seler naciowy i cebule drobno kroimy. Mieszamy z jogurtem naturalnym, koprem i natką pietruszki. Mozna odrobine posolić. Na koniec dodajemy pstrąga. Delikatnie mieszamy. 

Ps. Jeżeli ktoś lubi można dodać kapary, ja dodałam, ale średnio mi smakowały, więc koniec końców ich nie zjadłam. 

Czas wykonania: około 10-15 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz