Znajdź przepis:

czwartek, 5 marca 2015

47. Cynamonowa pomyłka

                      


Przepis nr 47.

Obiad 

Składniki: na 2-3 porcje
☑️dziesięć dużych pieczarek 
☑️duza czerwona cebula
☑️ok. 400 gram piersi z kurczaka
☑️łyżka cynamonu
☑️łyżeczka curry
☑️łyżeczka pieprzu 
☑️odrobina soli
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie: pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Marynujemy przez pół godziny w cynamonie z łyżką oliwy z oliwek. W tym czasie kroimy cebule i pieczarki. Rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek na patelni, dodajemy cebule, lekko solimy. Gdy sie zeszkli dodajemy pieczarki. Dusimy pod przykryciem do czasu, aż puszcza wodę. Następnie dokładamy mięso z kury, mieszamy. Na koniec dodajemy curry i pieprz. Dusimy pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie kruche. 

Czas wykonania: ok. 40-50 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz