Znajdź przepis:

czwartek, 5 marca 2015

50. Granatowy halibut

                     
    

Przepis nr 50.

Obiad

Skaldniki:
☑️ok. 150-200 gram wędzonego lub świeżego halibuta
☑️pół granta
☑️garść roszpunki
☑️mieszanka warzyw królewskich (mrożona) 
☑️łyżeczka ziół prowansalskich 
☑️łyżeczka oliwy z oliwek
☑️odrobina soli

Wykonanie: mrożone warzywa wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody. W tym czasie obieramy granta. Granat i roszpunkę mieszamy tworząc sałatkę. Ja miałam halibuta wędzonego, wstawilam go do kombiwaru na 15 minut w 175 stopniach, tak, zeby go podgrzać. Po ugotowaniu warzyw wyciągamy z wody, dodajemy do nich łyżeczkę oliwy z oliwek i zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy. Wykładamy sałatkę z granatem i warzywa na jednym talerzu na to wykładamy rybę. 

Czas wykonania ok. 30-35 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz