Przepis nr 51.
Kolacja
Składniki:
☑️dwa jajka
☑️odrobina soli
☑️duza łyżka jogurtu naturalnego (do omleta)
☑️mała łyżeczka jogurtu naturalnego (do farszu)
☑️garść roszpunki
☑️trzy suszone pomidory
☑️dwa plastry szynki z indyka
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek z oregano, majerankiem i bazylia - ja zrobiłam sobie takie kostki jak do lodu. Pół kostki traktuje jako łyżkę oliwy.
Wykonanie: oddzielamy biała od żółtek. Do białek dodajemy odrobinę soli. Ubijamy na gęsta pianę. W drugim naczyniu mieszamy jogurt naturalny z żółtkami. Następnie łączymy z pianą. Dokładnie mieszamy. Smażymy wyjdą albo dwa małe omlety, albo jeden wielki. Jeżeli dwa małe to łyżka oliwy na omleta. W tym czasie robimy farsz. Roszpunkę kroimy by była drobniejsza. To samo robimy z pomidorami i szynką. Mieszamy z jogurtem naturalnym. Jak omlety sie usmażą nadziewamy farszem.
Czas wykonania 20-25 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz