Znajdź przepis:

czwartek, 5 marca 2015

60. Pikantne gazpacho


                         


Przepis nr 60.

Obiad

Składniki: 3-4 porcje
☑️pół litra przecieru pomidorowego
☑️pół papryczki chili (lub mniej lub więcej w zależności od preferencji)
☑️cała papryka czerwona
☑️średnia cebula
☑️dwa ząbki czosnku 
☑️pół ogórka zielonego
☑️sól, pieprz
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek
☑️do jednej porcji jedna kromka chleba żytniego 

Wykonanie: warzywa (prócz czosnku) obieramy i drobno kroimy. Przecier pomidorowy wlewamy do garnka, wrzucamy pokrojone warzywa, przeciskamy przez praskę czosnek i wlewamy oliwę z oliwek. Gotujemy do miekkosci warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Z chleba robimy grzankę na patelni lub w tosterze. Zupę podajemy na ciepło lub zimno. 

Czas wykonania: 25-30 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz