Przepis nr 60.
Obiad
Składniki: 3-4 porcje
☑️pół litra przecieru pomidorowego
☑️pół papryczki chili (lub mniej lub więcej w zależności od preferencji)
☑️cała papryka czerwona
☑️średnia cebula
☑️dwa ząbki czosnku
☑️pół ogórka zielonego
☑️sól, pieprz
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek
☑️do jednej porcji jedna kromka chleba żytniego
Wykonanie: warzywa (prócz czosnku) obieramy i drobno kroimy. Przecier pomidorowy wlewamy do garnka, wrzucamy pokrojone warzywa, przeciskamy przez praskę czosnek i wlewamy oliwę z oliwek. Gotujemy do miekkosci warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Z chleba robimy grzankę na patelni lub w tosterze. Zupę podajemy na ciepło lub zimno.
Czas wykonania: 25-30 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz