Znajdź przepis:

środa, 4 marca 2015

61. Paprykowo-cebulowa pierś z kurczaka


                        

Przepis nr 61.

Obiad

Składniki:
☑️ok. 200 gram mięsa z piersi kurczaka
☑️średnia cebula
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek
☑️pół łyżeczki słodkiej papryki
☑️łyżka jogurtu naturalnego
☑️pietruszka do ozdoby
☑️mieszanka brokułowa 

Wykonanie: piers z kury kroimy w dorobną kostkę. Mieszamy ze starta cebulą, oliwa z oliwek i papryką. Odstawiamy na lodówki - minimum na pół godziny, najlepiej na całą noc. Mieso smażymy na patelni bez tłuszczu. Warzywa gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kurczaka wykładamy na warzywa, ozdabiamy jogurtem naturalnym i pietruszką. 

Czas wykonania: bez stania mięsa w lodowce ok. 25-30 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz