Znajdź przepis:

środa, 4 marca 2015

63. Pierś z kurczaka w sosie jogurtowo-koperkowym


                        
                

Przepis nr 63. 

Obiad

Składniki:
☑️paczka mieszanki brokulowej
☑️ok. 200 gram piersi z kurczaka
☑️pęczek kopru
☑️pęczek szczypiorku od cebulki dymki
☑️dwie duze łyżki jogurtu naturalnego
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek
☑️szczypta soli, pieprzu i słodkiej papryki

Wykonanie: warzywa gotujemy we wrzącej wodzie z odrobina soli. W tym czasie mieso kroimy w drobną kostkę. W niewielkim rondelku dusimy mieso na dwóch łyżkach oliwy z oliwek z odrobina soli i pieprzu. Gdy mięso bedzie juz prawie dogotowane dodajemy drobno posiekany szczypiorek i koperek. Dokładnie mieszamy i chwile dusimy pod przykryciem. Zestawiamy z ognia, ostrożnie dodajemy dwie łyżki jogurtu (tak by sie nie zważył). Dokładnie mieszamy. Podajemy na ugotowanych brokułach wymieszanych ze słodka papryka. Na wierzch możemy posypać dodatkowym koperkiem. 

Czas wykonania: 25-30 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz