Znajdź przepis:

czwartek, 5 marca 2015

66. Pulpeciki z indyka

                       
    

 Przepis nr. 66.

Obiad

Składniki: (3-4 porcje)
☑️pol kilo mięsa mielonego z indyka
☑️pęczek kopru
☑️dwie cebulki dymki plus szczypiorek 
☑️jajko
☑️1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody
☑️ulubiona mieszanka warzyw (w moim przypadku mix fasolowy)
☑️sól, pieprz
☑️mały koncentrat pomidorowy

Wykonanie: kroimy dorobno cebulkę, szczypiorek i 3/4 koperku. Wrzucamy do mięsa mielonego, następnie dodajemy jajko, sól, pieprz i dolewamy wody. Dokładnie mieszamy. Formujemy pulpeciki. Wstawiamy dwa garnki wody z odrobina soli. W jednym gotujemy mix warzywny, w drugim pulpeciki. Po ugotowaniu pulpecików wyjmujemy z wody i dodajemy do niej koncentrat pomidorowy i resztę koperku. Pulpeciki podajemy na warzywach. "Zupę" traktujemy jaki napój do obiadu.

Czas wykonania: 35-40 minut.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz