Znajdź przepis:

sobota, 7 marca 2015

67. Zupa krem kalafiorowa-brokułowa plus smażony dorsz

                       


Przepis nr 67.

Obiad

Składniki:
☑️ok. 200 gram dorsza świeżego w płatach
☑️jedno jajko
☑️sól,pieprz
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek 
☑️cztery pałki z kurczaka
☑️paczka włoszczyzny (moze byc mrożona, juz pokrojona)
☑️paczka kalafiora mrożonego
☑️paczka brokułów
☑️cztery ziarna ziela angielskiego
☑️cztery ziarna pieprzu niezmielonego
☑️jedne liść laurowy
☑️ewentualnie kostka warzywna 

Wykonanie: pałki z kury obieramy ze skóry. Wkładamy do garnka, dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie, sól, pieprz w ziarnach, liść laurowy i kostkę warzywną. Zalewamy woda, gotujemy do czasu, aż włoszczyzna bedzie miękka. Następnie dodajemy brokuły i kalafior. Gotujemy. W tym czasie na talerzu rozmieszamy jajko z sola i pieprzem. Panierujemy rybę. Smażymy na oliwie z oliwe. Gdy warzywa w zupie sie ugotują, blendujemy. Podajemy z rybą.

Czas wykonania ok. 45-50 minut.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz