Znajdź przepis:

niedziela, 15 marca 2015

69. Odchudzona ogórkowa


                      


Przepis nr 69.

Obiad

Składniki:
☑️mieszanka (mrożonka) zupa ogórkowa z koperkiem
☑️sześć średniej wielkości ogórków kiszonych
☑️cztery pałki z kurczaka bez skory
☑️cztery ziarna ziela angielskiego
☑️cztery ziarna pieprzu
☑️dwa liście laurowe
☑️kostka warzywna
☑️ewentualnie sól lub kucharek
☑️łyżka gęstego jogurtu naturalnego

Wykonanie: ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy albo w kostkę, albo w płatki. Następnie do dużego garna wrzucamy mieso z kurczaka (pamietajmy by było bez skory), mieszankę zupa ogórkowa,  obrane i pokrojone ogórki, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, kostkę warzywną, zalewamy wodą. Gotujemy do miękkością mięsa. Pod koniec gotowania jeżeli zupa jest mało słona mozna dodać odrobine soli lub kucharka. Podajemy z łyżką gęstego jogurtu naturalnego. 

Czas wykonania: ok. 35-40 minut.

Smacznego!
Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz