Znajdź przepis:

wtorek, 17 marca 2015

70. Dorsz z kasza gryczana i surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki i pomidorów.

                    

Przepis nr 70.

Obiad

Składniki: 
☑️pół woreczka kaszy gryczanej tj. ok. 50 gram
☑️dorsz świeży ok. 200 gram
☑️1/3 główki kapusty lodowej
☑️10 pomidorków koktajlowych 
☑️5 rzodkiewek
☑️jedno jajko 
☑️pol małej cebuli
☑️sól, pieprz
☑️dwie łyżki jogurtu naturalnego
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie: kasze gotujemy z odrobiną soli. Dorsza panierujemy w jajku z solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z oliwek. Sałatkę lodową kroimy na drobne kawałki, tak samo pomidory i rzodkiewkę. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa mieszamy w dużej misce z jogurtem naturalnym solą i pieprzem. Podajemy na jednym talerzu razem z rybą i kaszą. 

Czas wykonania: ok. 30-35 minut.

Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz