Kolacja
Składniki:
☑️czubata łyżka mąki kukurydzianej
☑️jedno jajko
☑️1/3 szklanki mleka (podaje na oko, w zależności od konsystencji ciasta, nie powinno byc za rzadkie dodać więcej lub mniej)
☑️8 krewetek królewskich, obranych
☑️garść rukoli
☑️garść roszpunki
☑️oliwa z oliwek (trzy/cztery łyżki)
Wykonanie: jajko, mleko i mąkę kukurydziana mieszamy na gładka masę. Rozgrzewamy oliwę z oliwek. Moczymy krewetki w cieście. Podsmażamy na oliwę z jednej i drugiej strony (nie za długo, bo by były za twarde). Odsączamy na papierze kuchennym. Podajemy na rukoli i roszpunce.
Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie
Czas wykonania: ok. 15-20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz