Znajdź przepis:

czwartek, 26 marca 2015

73. Krewetki

                        


Przepis nr 73.

Kolacja

Składniki:
☑️czubata łyżka mąki kukurydzianej 
☑️jedno jajko 
☑️1/3 szklanki mleka (podaje na oko, w zależności od konsystencji ciasta, nie powinno byc za rzadkie dodać więcej lub mniej)
☑️8 krewetek królewskich, obranych 
☑️garść rukoli
☑️garść roszpunki
☑️oliwa z oliwek (trzy/cztery łyżki)

Wykonanie: jajko, mleko i mąkę kukurydziana mieszamy na gładka masę. Rozgrzewamy oliwę z oliwek. Moczymy krewetki w cieście. Podsmażamy na oliwę z jednej i drugiej strony (nie za długo, bo by były za twarde). Odsączamy na papierze kuchennym. Podajemy na rukoli i roszpunce. 

Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie

Czas wykonania: ok. 15-20 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz