Znajdź przepis:

środa, 22 kwietnia 2015

81. Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i marchewka

                       

Przepis nr 81.

Obiad

Składniki:
☑️czterdzieści gram makaronu pełnoziarnistego
☑️ok. 250 gram mrożonego szpinaku
☑️dwie male cebule czerwone
☑️dwa ząbki czosnku
☑️ok. 100 gram marhewki z groszkiem (mrożonej)
☑️oliwa z oliwek
☑️kucharek
☑️sol, pieprz

Wykonanie: cebule obieramy i kroomyw piórka posypujemy sola i odstawiamy na 15 minut. Wstawiamy makaron z odrobina soli i w drugim garnku marchewke z odrobina kucharka. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na patelni rozgrywamy oliwe z oliwek dodajemy cebule, dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Gdy cebula zmieknie dodajemy szpinak. Dusimy pod przykrycie do czasu zmiekniecia szpinaku. Po koniec dodajemy rozdgniecione ząbki czosnku. Dokladnie mieszamy, smażymy chwile bez przykrycia. Kiedy marchewka sie ugotuje rozgniatamy ja lekko widelcem. Makaron wykladamy na talerz. Na makaron kładziemy szpinak i marchewke z groszkiem.

Czas wykonania: ok. 30-35 minut.

Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz