Znajdź przepis:

niedziela, 24 maja 2015

84. Sałatka z kurczakiem i pomarańczami.

                          

Przepis nr 84.

Kolacja

Składniki:
☑️ok. 150 gram piersi z kurczaka
☑️jedno jajko
☑️sól
☑️pieprz
☑️bazylia
☑️oregano
☑️łyżka oliwy z oliwek
☑️duza garść rukoli
☑️jeden mały pomidor malinowy
☑️jedna pomarańcza

Wykonanie:
Pierś z kury kroimy w drobne paski. Marynujemy przez pol godziny w jajku z sola, pieprzem, oregano i bazylią. W tym czasie obieramy pomidora i pomarańcze ze skory. Pomidora kroimy w dowolny sposób.  Pomarańcze dzielimy na cząstki.  Następnie smażymy zamarynowana piers na oliwie z oliwek jak kotlety z każdej strony. Wykładamy składniki na talerz/miskę w kolejności: rukola, pomidor, pomarańcza, mieso. 

Wykonanie ok. 40-45 minut z oczekiwaniem na zamarynowanie mięsa. 

Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz