Przepis nr 84.
Kolacja
Składniki:
☑️ok. 150 gram piersi z kurczaka
☑️jedno jajko
☑️sól
☑️pieprz
☑️bazylia
☑️oregano
☑️łyżka oliwy z oliwek
☑️duza garść rukoli
☑️jeden mały pomidor malinowy
☑️jedna pomarańcza
Wykonanie:
Pierś z kury kroimy w drobne paski. Marynujemy przez pol godziny w jajku z sola, pieprzem, oregano i bazylią. W tym czasie obieramy pomidora i pomarańcze ze skory. Pomidora kroimy w dowolny sposób. Pomarańcze dzielimy na cząstki. Następnie smażymy zamarynowana piers na oliwie z oliwek jak kotlety z każdej strony. Wykładamy składniki na talerz/miskę w kolejności: rukola, pomidor, pomarańcza, mieso.
Wykonanie ok. 40-45 minut z oczekiwaniem na zamarynowanie mięsa.
Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz