Przepis nr 93.
Składniki:
☑️ mięta do parzenia (dwie torebki)
☑️ forma na kostki lodu
☑️ plaster cytryny
☑️ plaster limonki i połówka plastra do ozdoby
☑️ woda (3/4 szklanki)
Przygotowanie: parzymy mięte zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Chlodzimy. Wlewamy w foremki na kostki lodu. Odstawiamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc. Następnie do szklanki wkładamy plaster obranej limonki i cytryny. Zalewamy wodą do 3/4 wysokości. Dorzucamy 4 kostki miętowego lodu. Łyżeczką wyciskamy cytrynę. Dokładnie mieszamy. Szklankę ozdabiamy połówka nieobranej limonki.
Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie.
Czas przygotowania ok. 5 minut bez oczekiwania na zamrożenie kostek lodu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz