Znajdź przepis:

czwartek, 5 maja 2016

96. Kasza pęczek z warzywami i piersią z kury.

Skladniki:
Pierś z kury -  0,5 kg
Mieszanka warzyw - ulubiona
Kasza pęczek - 100 gr
Szczypta oregano, czerwonej słodkiej papryki, soli i pieprzu.
Garść świeżej pietruszki.
Łyżka oliwy z oliwek.

Danie na 3-4 porcję. 

Wykonanie:
Pierś z kury drobno pokroić. Posypać przyprawami wg. uznania. Zostawić w zamkniętym pojemniku na minimum pół godziny. Wstawić kasze pęczek wg. instrukcji na opakowaniu. Warzywa z odrobiną oliwy wstawić w wysokim garnku lub woku. Gdy warzywa zmiekna dodać mięso.  Dusić do czasu ugotowaniu kurczaka. Na koniec dodać ugotowana kasze pęczk. Dokładnie wymieszać. Posypać świeża pietruszka. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz