Znajdź przepis:

wtorek, 12 lipca 2016

101. Mintaj w pomidorach

Składniki:
4 filety z mintaja
7 średnich pieczarek 
1 duza cebula 
pół cytryny
pół litra soku pomidorowego
Sól, pieprz

Ulubiona mieszanka warzyw do gotowania. 

Wykonanie: rybę rozkładamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Na rybie układamy pokrojone w krążki pieczarki i pokrojona w piórka cebulę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, kiedy woda z cebuli i pieczarek odparuje, dodajemy sok pomidorowy przyprawiony solą i pieprzem. Pieczemy jeszcze chwilę. Warzywa dusimy z niewielka ilością oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Podajemy z ryba. 


Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz