Przepis nr 83.
Obiad
Składniki:
☑️bułka pita z kolendrą i czosnkiem (z greckiego tygodnia w lidlu)
☑️ok. 250 gramów piersi z indyka
☑️garść mieszanki sałat
☑️pol malego pomidora
☑️pol jogurtu naturalnego
☑️bazylia
☑️trzy-cztery ząbki czosnku
☑️sól
☑️pieprz
☑️oregano
☑️papryka słodka
☑️oliwa z oliwek dwie łyżki
Wykonanie:
Piers z indyka marynujemy w oliwe z oliwek z sola, pieprzem, papryka słodka i bazylia. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. W tym czasie do jogurtu naturalnego dodajemy czosnek, oregano, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Indyka smażymy na patelni. Bułkę rozgrzewamy zgodnie z instrukcja na opakowani. Rozcinamy. Smarujemy spód sosem. Wykładamy sałatę i pokrojonego w trójkąty, obranego pomidora. Polewamy sosem. Kładziemy mieso, polewamy sosem. Zamykamy bulke.
Czas wykonania: ok. 40-45 minut z czasem oczekiwania na mieso.
Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz