Znajdź przepis:

sobota, 6 sierpnia 2016

103. Dietetyczna fasolka po bretońsku

Składniki na 3-4 porcje:
250 gram udek z kurczaka bez kości
400 gram białej fasoli w zalewie (dwie puszki) 
250 gram pasty pomidorowej 
Jedna cebula
Trzy ząbki czosnku
Trzy łyżki oliwy z oliwek
Łyżeczka majeranku
Szczypta ostrej czerwonej papryki
Trzy ziarna ziela angielskiego
Jeden liść laurowy
Pol łyżeczki ziół greckich kamis

Wykonanie:
Cebule kroimy w drobna kostkę, szklimy na oliwie z oliwek. Do cebuli dodajemy czosnek i pokrojone w kostkę mieso. Podsmażany około 5 minut. Dodajemy fasole z zalewa, pomidory i przyprawy. Mieszamy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Co jakiś czas mieszając. Po tym czasie odkrywamy i lekko odparowujemy (ok.10 minut). Jeżeli potrzeba solimy i dodajemy pieprzu. 
Podajemy na gorąco. 

Smacznego. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz