250 gram udek z kurczaka bez kości
400 gram białej fasoli w zalewie (dwie puszki)
250 gram pasty pomidorowej
Jedna cebula
Trzy ząbki czosnku
Trzy łyżki oliwy z oliwek
Łyżeczka majeranku
Szczypta ostrej czerwonej papryki
Trzy ziarna ziela angielskiego
Jeden liść laurowy
Pol łyżeczki ziół greckich kamis
Wykonanie:
Cebule kroimy w drobna kostkę, szklimy na oliwie z oliwek. Do cebuli dodajemy czosnek i pokrojone w kostkę mieso. Podsmażany około 5 minut. Dodajemy fasole z zalewa, pomidory i przyprawy. Mieszamy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Co jakiś czas mieszając. Po tym czasie odkrywamy i lekko odparowujemy (ok.10 minut). Jeżeli potrzeba solimy i dodajemy pieprzu.
Podajemy na gorąco.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz