Znajdź przepis:

wtorek, 30 czerwca 2015

91. Sałatka z indyka z brzoskwiniami

                         

Przepis nr 91.

Kolacja

Składniki:
☑️ok. 150 gram piersi z indyka
☑️sól
☑️pieprz
☑️bazylia
☑️oregano
☑️łyżka oliwy z oliwek
☑️duza garść mieszanki sałat 
☑️dwie małe brzoskwinie.

Wykonanie:
Pierś z indyka kroimy w drobne paski. Marynujemy przez pol godziny w oliwie z oliwek z sola, pieprzem, oregano i bazylią. W tym czasie kroimy brzoskwinie w dowolny sposób. Następnie smażymy zamarynowana piers na suchej patelni. Wykładamy składniki na talerz/miskę w kolejności: mieszanka sałat, brzoskwinia, mięso. 

Wykonanie ok. 40-45 minut z oczekiwaniem na zamarynowanie mięsa. 

Zapraszam na fanpage bloga basiowegotowanie: https://www.facebook.com/basiowegotowanie

Smacznego!