Znajdź przepis:

wtorek, 9 sierpnia 2016

104. Cukinia nadziewana kurczakiem - prosta i szybka kolacja.

Składniki: na dwie porcje

Jedna cukinia
Ok. 200 gram udek z kurczaka bez kości
Dwie łyżki oliwy z oliwek
Łyżeczka słodkiej papryki
Łyżeczka ziól prowansalskich
Odrobina pieprzu 
Soli

Wykonanie:
Mieso drobno kroimy, posypujemy przyprawami i mieszamy z oliwa z oliwek. Tak przygotowany mięso  odstawiam na godzinę do lodówki.  Cukinie kroimy na pół, wydrążamy środek, posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Mięso wkładam w cukinie, przykrywamy wydrążonym środkiem z cukinii. Piekarnik nagrzewamy na 200°. Cukinie pieczemy przez około 35 40 min. Podajemy z sosem czosnkowym z jogurtu naturalnego.