Składniki na mięso (na dwa dni)
500 gram wołowiny
170 gram czerwonej fasoli z puszki
Pęczek pietruszki
Jedno jajko
4-5 łyżek wywary warzywnego (gotowany z włoszczyzna:marchew, pietruszka natka i korzeń, seler, por)
Naczynie żaroodporne
Sos:
Zblendowana wywar warzywny.
Sałatka:
Jedna cukinia
Łyżeczka oleju ze słonecznika
Zioła prowansalskie
Sól
Pieprz
Wykonanie mieso:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50-55 minut. Po pieczeniu wyjmujemy mieso z powstałego osadu. Jemy bez niego.
Cukinia wykonanie:
Cukinię myjemy, kroimy na paski obieranie do warzyw. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi czekamy godzinę. Na głębokiej patelni rogrzewamy łyżeczkę olejuz pestek winogrona. Smażymy do czasu wypuszenia wody przez cukinię i wyparowania jej. Podajemy na ciepło lub zimno.
Ryż gotujemy według własnego upodobania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz