Znajdź przepis:

środa, 3 sierpnia 2016

Pulpety wołowe z pietruszka i czerwoną fasolą z sałatką z cukinii.

Składniki na mięso (na dwa dni) 
500 gram wołowiny
170 gram czerwonej fasoli z puszki 
Pęczek pietruszki 
Jedno jajko 
4-5 łyżek wywary warzywnego (gotowany z włoszczyzna:marchew, pietruszka natka i korzeń, seler, por)
Naczynie żaroodporne 

Sos:
Zblendowana wywar warzywny. 

Sałatka:
Jedna cukinia
Łyżeczka oleju ze słonecznika
Zioła prowansalskie
Sól 
Pieprz

Wykonanie mieso: 
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50-55 minut. Po pieczeniu wyjmujemy mieso z powstałego osadu. Jemy bez niego. 

Cukinia wykonanie: 
Cukinię myjemy, kroimy na paski obieranie  do warzyw. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi czekamy godzinę. Na głębokiej patelni rogrzewamy łyżeczkę  olejuz pestek winogrona.  Smażymy do czasu wypuszenia wody przez cukinię i wyparowania jej. Podajemy na ciepło lub zimno. 

Ryż gotujemy według własnego upodobania.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz