Znajdź przepis:

poniedziałek, 16 marca 2015

06. Sałatka z camembertem, żurawina, słonecznikiem i melonem.

                   

Przepis nr 06.

Kolacja

Składniki: 
☑️2/3 serka camembert o obniżonej zawartości tłuszczu
☑️1/3 mieszanki sałat
☑️pół łyżeczki oliwy z oliwek
☑️dwie łyżki łuskanych nasion słonecznika
☑️półtora łyżki suszonej żurawiny
☑️200 gram melona miodowego (waga po obraniu)

Wykonanie: na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek, czekamy jak dobrze sie rozgrzeje. Następnie wsypujemy słonecznik, czekamy, aż zacznie robić sie złotawy, cały czas mieszamy. Trzeba bardzo uważać bo szybko sie przypala i staje się gorzki. Po uprażniu wykładamy na papierowy ręcznik, odsączamy i czekamy jak ostygnie. W tym czasie melona i serek camembert kroimy w kostkę. Wykładamy mieszankę sałat do miseczki. Na sałatę wykładamy melona, serek, następnie posypujemy słonecznikiem i żurawiną. 

Czas wykonania ok. 15 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz