Przepis nr 06.
Kolacja
Składniki:
☑️2/3 serka camembert o obniżonej zawartości tłuszczu
☑️1/3 mieszanki sałat
☑️pół łyżeczki oliwy z oliwek
☑️dwie łyżki łuskanych nasion słonecznika
☑️półtora łyżki suszonej żurawiny
☑️200 gram melona miodowego (waga po obraniu)
Wykonanie: na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek, czekamy jak dobrze sie rozgrzeje. Następnie wsypujemy słonecznik, czekamy, aż zacznie robić sie złotawy, cały czas mieszamy. Trzeba bardzo uważać bo szybko sie przypala i staje się gorzki. Po uprażniu wykładamy na papierowy ręcznik, odsączamy i czekamy jak ostygnie. W tym czasie melona i serek camembert kroimy w kostkę. Wykładamy mieszankę sałat do miseczki. Na sałatę wykładamy melona, serek, następnie posypujemy słonecznikiem i żurawiną.
Czas wykonania ok. 15 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz