Znajdź przepis:

środa, 4 marca 2015

62. Domowa galaretka - pomarańczowa i jabłkowa


                     


Przepis nr 62.

II śniadanie/podwieczorek

Składniki: 
☑️kilo słodkich jabłek
☑️kilo słodkich pomarańczy
☑️łyżka płatków migdałowych
☑️łyżka żurawiny 
☑️cztery płaskie łyżeczki żelatyny
☑️sokowirówka
☑️wyciskarka do cytrusów

Wykonanie: wyciskamy sok z jabłek w sokowirówce, a w wyciskarki do owoców z pomarańczy. Podgrzewamy oba soki w dwóch oddzielnych garnkach. Do każdego dosypujemy po dwie płaskie łyżeczki żelatyny, dokładnie mieszamy, tak by sie żelatyna rozpuściła. Do foremek w których bedzie zastygnąć galaretka na dno sypiemy do pomarańczy płatki migdałowe, do jabłek żurawinę. Wlewamy ciepłe soki. Czekamy aż zastygną.

Czas wykonania bez czekania na zastygnięcia 15-20 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz