Przepis nr 62.
II śniadanie/podwieczorek
Składniki:
☑️kilo słodkich jabłek
☑️kilo słodkich pomarańczy
☑️łyżka płatków migdałowych
☑️łyżka żurawiny
☑️cztery płaskie łyżeczki żelatyny
☑️sokowirówka
☑️wyciskarka do cytrusów
Wykonanie: wyciskamy sok z jabłek w sokowirówce, a w wyciskarki do owoców z pomarańczy. Podgrzewamy oba soki w dwóch oddzielnych garnkach. Do każdego dosypujemy po dwie płaskie łyżeczki żelatyny, dokładnie mieszamy, tak by sie żelatyna rozpuściła. Do foremek w których bedzie zastygnąć galaretka na dno sypiemy do pomarańczy płatki migdałowe, do jabłek żurawinę. Wlewamy ciepłe soki. Czekamy aż zastygną.
Czas wykonania bez czekania na zastygnięcia 15-20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz