Znajdź przepis:

czwartek, 5 marca 2015

55. Pietruszkowe kotleciki z indyka


                        

Przepis nr 55.

Obiad

Składniki: na 3-4 porcje
☑️mieso mielone z indyka ok. 500 gram
☑️pęczek natki pietruszki
☑️jedno jajko
☑️dwie łyżki oliwy z oliwek (lub jedna kostka)
☑️sól, pieprz
☑️1/3 szklanki przegotowanej wody

Wykonanie: natkę pietruszki kroimy w dowolny sposób. Wrzucamy do mięsa mielonego. Następnie dodajemy jajko, wodę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki. Mi wyszło 6 kotletów, wielkości jak na zdjęciu. Smażymy na dwóch łyżkach oliwy z oliwek. Podajemy z dowolna surówką. 

Czas wykonania ok. 25-30 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz